Ο Κλίντι ονειρεύτηκε πως κάποιος τον έριξε από μια ψηλή γέφυρα. Το ίδιο χέρι τον τράβηξε έξω από τα νερά. Ήθελε απεγνωσμένα να ξαναπέσει από τόσο ψηλά. Μόλις βγήκε από το ποτάμι, βρέθηκε σε άλλη γέφυρα ακόμα πιο ψηλή, Κοίταξε πίσω του την γέφυρα που είχε πέσει και παραξενεύτηκε. Γέφυρα κάτω από την γέφυρα, αστείο σκέφτηκε. Πριν αντιληφθεί τι γινόταν το χέρι τον έσπρωχνε πάλι. Έπεφτε και ένιωθε τον αέρα να του σπάει τα δάχτυλα. Η κοιλιά του σαν να δεχόταν μια αόρατη γροθιά. Το στόμα γέμιζε αέρα. Πέφτει στα νερά. Πριν προσπαθήσει να κολυμπήσει, το άγνωστο χέρι τον τραβάει. Περπατά λίγο και μια ακόμα πιο ψηλή γέφυρα κάτω από τα πόδια του.  
Ξύπνησε με το ένα πόδι μουδιασμένο. Στην γέφυρα του Μάρτη, είχαν χωριστεί και ανακάλυψαν την αθανασία. Ήδη η Μάργκαριτ έλειπε δυο μήνες. Ο Κλίντι θυμήθηκε το όνειρο όπως τεντωνόταν. Πόσο μακριά μπορεί να πετάξει κανείς; Όταν κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι στην επιστροφή είναι αναγκασμένος να δεις τα ίδια τοπία. Σήμερα θα αντιμετώπιζε για ακόμα μια φορά την αύρα της. Ερχόταν όταν δεν το περίμενε πάντα και οι συμπτώσεις του κάνανε ένα σκληρό παιχνίδι. Πόσα παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει μια στιγμή από κάποια άλλη; Πως όλα συγχέονται μεταξύ τους να πετύχει μια εκρηκτική στιγμή που την περιμένεις τόσο και όταν έρχεται είσαι τόσο άδειος και χωρίς λογική. Αφαιρώ την σκέψη έλεγε ή σκέφτομαι πολλά την στιγμή εκείνη και το συμπάν με κλωτσάει. Ήξερε πάντα πως το παιχνίδι που γινόταν τελευταία ή το προσχεδίαζαν και οι δύο ή κανείς. Η μαγεία της σύμπτωσης είναι εντυπωσιακή όταν το θελήσεις. Η συχνότητα και η ομορφιά μαζί με το άγνωστο γεννούν ένα όνειρο και για τους δυο. Το σημερινό όνειρο ήταν μια πτώση που επιθυμούσα είπε μέσα του ο Κλίντι. Κούμπωνε τα κουμπιά του πουκάμισου, εκείνα στα μανίκια και θυμήθηκε πως θα την δει για το καθήκον της σύμπτωσης.  
Ένα χέρι στο λεωφορείο τον ακουμπάει, δεν γυρίζει. Ρίξε με έλεγε από μέσα του. Σκεφτόταν πως η γέφυρα ένωνε το παρελθόν με το παρόν. Το όνειρο ερχόταν με θολά καρέ στο μυαλό του. Το χέρι;
Ο Κλίντι άνοιξε ένα βιβλίο του Κούντερα και διάβασε το εξής : Η καθημερινή μας ζωή βομβαρδίζεται από τυχαία περιστατικά, πιο συγκεκριμένα από τυχαίες συναντήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και στα γεγονότα, αυτό που ονομάζουν συμπτώσεις. Υπάρχει σύμπτωση όταν δύο απρόβλεπτα γεγονότα συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Το χέρι πίσω στην πλάτη του. Γυρίζει. Κανείς.